Održan 10. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin

Dana 11. i 12. svibnja, održao se 10. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin.

U subotu, 11.05. na rasporedu je bilo natjecanje u podvodnom ribolovu, a u nedjelju, 12.05. se održalo natjecanje u udičarenju te Novigrad brodet(to) fest, odnosno natjecanje u kuhanju brodeta.

Na natjecanju u podvodnom ribolovu sudjelovalo je 33 ekipa iz San Marina, Italije, Slovenije i Hrvatske. Bilo je tu puno sadašnjih i bivših reprezentativaca, izbornika, prekaljenih iskusnika od preko 70 godina i golobradih mladića od 20-ak godina. Svi su oni došli na naše natjecanje potaknuti željom za provjerom svojih mogućnosti u srazu s drugim natjecateljima, ali i željom za druženjem i uživanjem što smo im mi kao domaćini pokušali omogućiti, a ta je naša predanost detaljima svima dobro poznata te je ona mamac natjecateljima da dolaze i da nagovaraju druge ekipe i pojedince da nam se pridruže. Jela i pića nije nedostajalo, a ni nagrade nisu bile za baciti tako da je to bio jedan odličan recept za dosad najbolji odaziv na naše natjecanje.

Na natjecanju je pobijedila ekipa Medulina u sastavu Branko Ikić, Josip Urti i barkajol Vedran Vitez s 23.790 bodova. Drugo mjesto je osvojila domaća ekipa Erik Radin 4 u sastavu Mario Dodici, Sven Carlin i Alvin Carlin s 19.660 bodova, a treća je bila kombinirana ekipa domaćina i Delfina iz Pule imena Radin Delfin u sastavu Robert Dobran, Marko Vujičić i Matija Mijošek sa 17.145 bodova. Najvrjedniji ulov bila je strijelka od 1.470 grama koju je ulovila ekipa CUP8 LPDM 4. Najveći ulov, odnosno ugora od 6.290 grama imala je ekipa INA Kostrena 2. Najstariji natjecatelj bio je Guido Bisulli s preko 70 godina, a najmlađi Ruben Jacaz s 20 godina i oni su dobili posebne nagrade našeg sponzora Krakenplanet iz Slovenije.

Nakon natjecanja održana je lutrija za sve natjecatelje uz brojne nagrade od kojih su najvrijednije bile dvije puške koje su nam zajednički donirali Pathos i Bignami sub iz Trsta.U nedjelju je održano natjecanje u udičarenju i kuhanju brodeta, a to je bio još jedan razlog za druženje i okupljanje te kušanje odličnih brodeta koji su kasnije jednostavno planuli čime su organizatore potaknuli na razmišljanje da ih druge godine pripreme u još većoj količini.

Na kraju se zahvaljujemo svim natjecateljima, barkajolima, sponzorima, članovima kluba i brojnim volonterima bez kojih ova manifestacija ne bi bila odrađena na ovako visokoj razini.

Sad nam slijedi odmor i slaganje dojmova te razgovor o eventualnim propustima kako bismo spremni dočekali Državno pojedinačno prvenstvo u podvodnom ribolovu koje smo dobili za organizaciju i koje će se održati od 13. do 15.09.2024. godine.

Posted in Memorijalni kup Erik Radin, Novosti.